Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rektoři dnes budou jednat o penězích pro vysoké školy

Rektoři dnes budou jednat o penězích pro vysoké školy

Praha 2. prosince 2010

Rektoři dnes budou v Praze jednat o finanční situaci vysokých škol v příštím roce. Na zasedání České konference rektorů přijdou i zástupci ministerstva školství, kteří spolu s akademiky hledají cesty, jak univerzitám vynahradit škrty v rozpočtu. Rektoři zároveň budou jednat o připravovaném materiálu týkajícím se kvality vysokých škol.


Kvůli škrtům v rozpočtu by měly vysoké školy přijít v příštím roce o 2,3 miliardy korun. Sněmovní školský výbor jim však minulý týden navrhl přidat jednu miliardu. Rektoři už totiž pohrozili, že kvůli nedostatku financí by museli omezit počet studentů i vyučujících, nebo krátit semestr.


Ministr Josef Dobeš (VV) proto školám navrhnul, aby noví studenti platili od příštího roku takzvané zápisné, čímž by si školy finančně přilepšily. Rektoři tento nápad ale odmítli. Při rozdělování peněz jednotlivým školám by se mělo v budoucnu více přihlížet také ke kvalitě vzdělávání.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:59

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze