Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Petr Nečas chce odvolat Radu pro výzkum, vývoj a inovace a jmenovat novou

Petr Nečas chce odvolat Radu pro výzkum, vývoj a inovace a jmenovat novou

radio-cz, Domácí zprávy, Přehled tisku 27.12.2010

Premiér Petr Nečas (ODS) chce odvolat Radu pro výzkum, vývoj a inovace a jmenovat novou. Premiérovi se nelíbí práce rady. Napsaly to Lidové noviny. Rada v novém složení funguje necelých sedm měsíců. "S prací rady ve stávajícím složení nejsem příliš spokojen. Jak rozsáhlá bude personální změna, a zda se dotkne celé rady, bude otázkou dalších analýz," řekl deníku Nečas. Podle listu se neoficiálně již několik týdnů mluví o tom, že by měl premiér odvolat kompletně celou radu. To potvrdil i ministr školství Josef Dobeš (VV), který prý sám na Nečase tlačí, aby tento krok udělal. Vědci a odborníci, kteří dění kolem dlouhodobě kritizované rady sledují, si však myslí, že by takový krok byl chybou. Upozorňují na to, že by se zastavila rozdělaná práce, píšou Lidové noviny. Rada pro výzkum, vývoj a inovace je odborným a poradním orgánem vlády České republiky. Její členy jmenuje premiér. Rada zároveň navrhuje, kolik peněz budou na vědu a výzkum dostávat jednotlivé organizace a instituce.

Vyšlo také v: denikreferendum.cz, ceskenoviny.cz, ceskamedia.cz, lidovky.cz




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 23:04

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze