Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Den vědy na pražských VŠ představí veřejnosti výsledky bádání

Den vědy na pražských VŠ představí veřejnosti výsledky bádání

Praha 25. listopadu 2010, autor: kli pba

Den vědy na pražských vysokých školách nabídne zajímavé vědecké přednášky, smyslem akce je zatraktivnit vědecké bádání. Celodenní program se uskuteční v pátek 26. listopadu na Vysoké škole ekonomické, kromě ní se zde bude prezentovat i Univerzita Karlova, České vysoké učení technické, Vysoká škola chemicko-technologická a Česká zemědělská univerzita.

"Přitažlivě, zajímavě, netradičně - věda zblízka," lákají organizátoři letošního čtvrtého ročníku. Návštěvníci se mohou těšit třeba na přednášku o archeologických výzkumech, kterým se věnují historikové Univerzity Karlovy, nebo se dozvědět, jak slouží družicové navigace při vytváření inteligentních dopravních systémů.

Zoolog ze zemědělské univerzity zase seznámí zájemce s nejnovějšími vědeckými poznatky v myslivosti, expert na chemii bude přednášet o využití mikrovln při objevování vesmíru. Známá politoložka a šéfka Akreditační komise Vladimíra Dvořáková studentům odtajní, jak vznikají předvolební odhady a nakolik se jim dá věřit.

Akce má populárně-naučnou formou seznámit veřejnost s praktickými výsledky bádání. Středoškoláci se zde také mohou dozvědět, čím vším se při vysokoškolském studiu lze zabývat. Den vědy má také přilákat mladé zájemce o vědu. Připraveny zde budou stánky vysokých škol, ale i Národního technického muzea a Národní technické knihovny.


   




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:58

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze