Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Čtvrtý ročník Den vědy

Čtvrtý ročník Den vědy

26.11.2010, 07:00, pořad: Právě dnes




Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka

--------------------

Nové informace a poznatky z vědy přinese čtvrtý ročník akce s názvem Den vědy. 5 vysokých škol na pražské vysoké škole ekonomické představí své výsledky bádání. Organizátoři také doufají, že i mladé lidi bude motivovat ke studiu a vědeckému zkoumání. Českých mladých vědců je totiž stále málo a navíc ve většině případů odcházejí do zahraničí, kde mají lepší finanční podmínky. Podle rektora Karlovy Univerzity Václava Hampla je problém právě ve finančním ohodnocení mladých vědců.


Václav HAMPL, rektor Univerzity Karlovy v Praze

--------------------

Druhá věc je jakási reputace, prestiž místa, kde ti lidé pracují. Tady třeba Univerzita Karlova docela i má co nabídnout. Jsou samozřejmě prestižnější instituce, ale to mezinárodní postavení univerzity rozhodně není špatné. A další věc je vůbec to milieu, to prostředí, v kterém ty lidi působí, kolegové intelektuálně schopní, s kterými se dá diskutovat, vybavení.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:58

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze