Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Bohatý program pěti pražských vysokých škol

Bohatý program pěti pražských vysokých škol

30.11.2010

Areál Vysoké školy ekonomické v Praze poslední listopadový pátek patřil Dnu vědy s bohatým programem přednášek vědců z pěti pražských vysokých škol a to pořadatelské Vysoké školy ekonomické, dále České zemědělské univerzity, Univerzity Karlovy, Českého vysokého učení technického a Vysoké školy chemickotechnologické.

Kromě šestihodinového bloku přednášek, na který nominovaly řečníky všechny školy, bylo možné si některé ukázky prací prohlédnout přímo na stáncích škol v hale před aulou. Dokonce i zmrzlina se zde rozdávala, jako tomu bylo u stánku Vysoké školy chemicko–technologické. ,,Kde jinde bych si pochutnala na zmrzlině připravené přímo zde ve škole a zmražené zkapalněným dusíkem," prohlásila na Dnu vědy studentka Michaela z domácí Vysoké školy ekonomické s kornoutem zmrzliny v ruce poté, když se předtím podílela na její výrobě držením kovové misky.

Pokud jste se postavili na Planograf V07, který na jiném místě představili zase vědci z Technické fakulty České zemědělské univerzity, byla vám v krátkém čase analyzována vaše chůze, dále bylo změřeno rozložení tlaku na plošce chodidla a ještě posouzena celková stabilita.

Na stánku Českého vysokého učení technického jste se mohli podívat na zajímavé záznamy testů pořizovaných na trenažerech a kamerou zaznamenávající, co například všechno kromě vozovky před sebou sledují oči motoristy při jízdě. Bylo to velmi poučné.







Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:58

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze