Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Lékařská fakulta slavila, její šedesát pět let

Lékařská fakulta slavila, její šedesát pět let

Plzeňský deník, 7.10.2010 ,



Rektor Univerzity Karlovy v Praze Václav Hampl ocenil včera v Měšťanské besedě medailemi tři profesory Lékařské fakulty UK v Plzni. U příležitosti 65. výročí založení fakulty, které v těchto dnech oslavuje, se této pocty dostalo 92letému Jiřímu Heřtovi, který po promoci nastoupil na ústav anatomie, za jeho angažovanost v boji proti komunistickému režimu. "Jako jeden z mála vytrval, a za to, že stále hájil zájmy fakulty a studentů, z ní byl tehdy vyhozen," uvedl v projevu současný děkan fakulty Boris Kreuzberg. Dalším oceněným za podobné zásluhy byl 91letý Jiří Šolc, který se věnoval dětskému lékařství. "Bez cizího podnětu pozměňoval nepříznivé výstupní posudky studentů bez nároku na jakékoliv uznání," uvedl děkan. Posledním oceněným z trojice je současný proděkan fakulty Petr Fiala. Medaili si vysloužil za vedení ústavu v době , kdy je těžké získávat odborníky pro teoretické předměty a za vedení výuky zahraničních studentů. Ti jsou pro fakultu ekonomicky nepostradatelní a v Plzni tvoří více než pětinu všech posluchačů. Další ocenění udělovala i samotná fakulta.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:49

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze