Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rekonstrukce děkanátu stála 550 miliónů korun

Rekonstrukce děkanátu stála 550 miliónů korun

21.10.2010, rubrika: Zpravodajství, strana: 5, autor: Václav Pergl

Nejstarší 1. lékařská fakulta UK v Praze měla ve středu slavnostní den. Po největší rekonstrukci ve své historii otevřela prostory děkanátu a sídla dvou ústavů a stomatologické kliniky, kde je výuka zubního lékařství. Celá rekonstrukce vyšla stát na 550 miliónů korun, fakulta přispěla 25 milióny, nemocnice pak vybavila stomatologickou kliniku.

„Byly obnoveny historické prvky objektu a nově zrekonstruovány výukové prostory, posluchárny, děkanát fakulty a další,“ řekl Právu děkan fakulty profesor Tomáš Zima.

Rekonstrukce trvala tři roky a i s přípravou pět let. Ukončena byla téměř na den přesně, kdy před 127 lety začala v Kateřinské ulici v Praze sloužit svému účelu.

„Vybavení je špičkové na evropské, a troufnu si říct, i světové úrovni,“ řekl Právu přednosta stomatologické kliniky profesor Jiří Mazánek. Dodal, že výuka studentů musí být zaměřena prakticky, a proto ono špičkové technické vybavení. „Polovinu času stráví studenti praktickou výukou a polovinu teoretickou částí,“ uvedl Mazánek.

Po rekonstrukci, tak jako před více než 127 lety, je zde Ústav lékařské biochemie a děkanát 1. lékařské fakulty a nově i výzkumné laboratoře Ústavu klinické biochemie a laboratorní diagnostiky.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:51

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze