Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Praha rozdělí 1,73 miliardy z evropských fondů na vědu a dopravu

Praha rozdělí 1,73 miliardy z evropských fondů na vědu a dopravu

Praha 7. září 2010 (ČTK), autor: sdv jhr


Praha rozdělí na projekty v oblasti vědy, výzkumu a ekologické dopravy dalších 1,73 miliardy korun z evropských fondů. Nejvíce dostane pražský dopravní podnik na výstavbu a opravy tramvajových tratí. Dotaci získají také například Akademie věd ČR (AVČR) a některé fakultní nemocnice. O přidělení peněz dnes rozhodla rada hlavního města. Novináře o tom informovalo tiskové oddělení magistrátu.

Podporu z operačního programu Praha Konkurenceschopnost získá celkem 17 projektů. Na dvě akce obdrží Dopravní podnik hlavního města Prahy dohromady asi 950 milionů korun. Z evropských peněz se bude platit oprava tramvajové trati v Plzeňské ulici a výstavba nové trati z Podbaby k plánované železniční stanici v Podbabě.

Dalších zhruba 788 milionů korun si rozdělí 15 vědeckovýzkumných projektů. Mezi příjemci je například několik ústavů AVČR, Ústav pro péči o matku a dítě v Podolí, vinohradská a motolská nemocnice, Karlova univerzita a Ústav hematologie a krevní transfuze.

"Podobně jako v jiných výzvách, i tentokrát byl zájem o získání dotací téměř dvojnásobný. Celkem se přihlásilo 30 projektů, ze kterých jsme vybrali ty nejlepší," uvedl náměstek primátora Milan Richter (ODS).

Praha má jako poměrně bohatý region omezené možnosti čerpání ze strukturálních fondů Evropské unie. Česká metropole může čerpat peníze z programů Konkurenceschopnost a Adaptabilita, které jsou určeny pro léta 2007 až 2013. V programu Konkurenceschopnost je celkem 276,3 milionu eur (asi 6,8 miliardy korun), je zaměřen na dopravní dostupnost, životní prostředí, inovace a podnikání.

Neinvestiční program Praha - Adaptabilita nabídne do roku 2013 celkem 127 milionů eur (asi 3,1 miliardy korun). Podporuje neinvestiční projekty zaměřené na další profesní vzdělávání, sociální integraci nebo modernizaci středoškolské a vysokoškolské výuky.

sdv jhr



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:43

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze