Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       EXPO: Univerzita Karlova se představuje v českém pavilonu

EXPO: Univerzita Karlova se představuje v českém pavilonu

Šanghaj, 7. 9. 2010


Šanghaj, 7.září 2010: Český pavilon na EXPO 2010 využívá pro svou propagaci i Univerzita Karlova. Fakulta sociálních věd v Šanghaji oslovuje jak partnerské vysoké školy, tak jednotlivé potenciální studenty. Podle ředitele Institutu ekonomických studií FSV Michala Mejstříka mají mladí Číňané o studium v zahraničí stále větší zájem a Univerzita Karlova jim může nabídnout široké možnosti vzdělání i využití grantů. Fakulta sociálních věd již spolupracuje s prestižní šanghajskou Fudan University, kterou na celodenním debatním programu zastupuje proděkan její ekonomické fakulty Sun Lijan.

Čtyři desítky účastníků debatního fóra se věnují tématu „Evropská unie a Čína v čase turbulence.“ Diskuse se zaměřuje především na dopady ekonomické krize na fiskální politiku

a konkurenceschopnost EU a srovnává je se situací v Číně a průběhem celoasijské bankovní krize. Samostatnou kapitolu pak představují česko-čínské obchodní perspektivy.


Jiří František Potužník





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:44

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze