Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Ministr školství vyměnil náměstka, prý z politických důvodů

Ministr školství vyměnil náměstka, prý z politických důvodů

  Praha 31. srpna 2010 (ČTK), autor: kli mal

Ministr školství Josef Dobeš (VV) vyměnil náměstka pro všeobecné, odborné a další vzdělávání. Místo Petra Špirhanzla (ČSSD) nastoupí do funkce Ladislav Němec. Podle ministra provedl změnu z politických důvodů, ani sociální demokracii se prý nelíbilo, že měl ministr Věcí veřejných ve svém nejužším týmu člena ČSSD. Špirhanzl však na úřadě zůstane, bude jen přeřazen do jiné funkce. 

    "S bývalým panem náměstkem, dlouholetým pracovníkem MŠMT, však nadále počítáme do některé z odpovědných funkcí," sdělil dnes novinářům Dobeš. V rámci šetření chce ministerstvo propustit 15 procent úředníků. 

    Šestačtyřicetiloetý Ladislav Němec vystudoval strojírenskou fakultu na brněnském Vysokém učení technickém (VUT). Od 90.let pracoval převážně jako učitel výpočetní techniky, krátce pak také na studijním oddělení VUT. Od roku 2004 až do letoška byl ředitelem Střední průmyslové školy v Brně. 

    Nový náměstek bude mít na starosti mimo jiné start státních maturit, řešit bude muset také klesající počet žáků na středních školách a učilištích. V tomto roce bude také velkým úkolem v regionálním školství příprava srovnávacích zkoušek žáků 5. a 9.tříd. Zkoušky by se měly pilotně začít ověřovat příští rok na podzim. 




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:42

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze