Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rektoři VŠ se bouří

Rektoři VŠ se bouří

11.9.2010, rubrika: Zpravodajství, strana: 3, autor: Zdeněk Seiner



Česká konference rektorů (ČKR) zasedala ve čtvrtek a v pátek v Dřítči u Pardubic už po 107., ale údajně zatím nikdy čelní představitelé všech 49 vysokých škol v Česku neviděli finanční situaci vysokého školství tak dramatickou a neúnosnou.

Škrty na letošní rok a signály utahování finančních šroubů v rozpočtu na rok 2011 vedly čelné představitelé akademické obce k tomu, že zásahy ministra školství Josefa Dobeše považují za likvidační, nesmyslné.

„Jsme znepokojeni tím, co se děje s rozpočtem pro letošní rok, a představou o tom, jak by měl vypadat rozpočet v příštím roce. Rozpočet veřejných vysokých škol bude ještě v letošním roce krácen ve výši, která nám připadá nespravedlivá, neproporční a pro vysoké školy nepřijatelná. Má být letos zkrácen o jednu miliardu, přičemž celkové krácení ministerstva školství je 1,5 miliardy korun,“ řekl včera po skončení rektorské konference rektorů Petr Fiala, rektor Masarykovy univerzity Brno a předseda ČKR.

Rektoři doufali, že neúnosnost škrtů osobně sdělí ministru školství Josefu Dobešovi.

Ten se nakonec z jejich jednání omluvil. „Vnímáme jeho neúčast s velkým znepokojením. Měl to být jeho první kontakt se všemi rektory,“ dodal rektor Fiala.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:45

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze