Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Dobeš: Projekty dotované z EU budou pokračovat

Dobeš: Projekty dotované z EU budou pokračovat

Praha 23. září 2010 (ČTK)

Projekty ministerstva školství dotované z fondů Evropské unie budou i nadále pokračovat. V Poslanecké sněmovně to dnes oznámil ministr školství Josef Dobeš (VV). Popřel tak informace dnešních Lidových novin, že propouštěním úředníků ohrozil čerpání vědeckých projektů za deset miliard korun.

Dobeš poslancům řekl, že bylo pozastaveno celkem 15 projektů ve výši osm miliard korun. Pozastavil je údajně bývalý ředitel sekce Jan Vitula, aniž o tom Dobeše informoval. "Dnes byly všechny projekty informovány, že se v nich pokračuje. Dnes jsem také podepsal tři projekty v hodnotě jedné miliardy korun. Peníze by měly odejít do tří týdnů," oznámil Dobeš.

Jde o energetický projekt v Ostravě za 316 milionů korun, centrum excelence v Telči za 238 milionů a Výzkumně vzdělávací centrum Unipetrolu v Litvínově za 592 milionů korun.

Dobeš také řekl, že ministerstvo schválilo i další dotační programy. Z programu určeného základním školám by mělo za dnešek a pátek odejít celkem 55 milionů korun. Peníze dosud dostala pouze jediná škola, ačkoliv ministerstvo původně slibovalo dotace na stovky projektů už koncem července.

Lidové noviny přinesly zprávu, že ministerstvo muselo pozastavit 18 projektů, protože ministr Dobeš propustil zaměstnance sekce a vedoucí Vitula nebyl schopen projekty dokončit vinou nízkého počtu pracovníků. Z personálních změn na ministerstvu už vyjádřili obavy třeba rektoři vysokých škol a někteří politici. Dobeš však své kroky zaštiťuje výsledkem personálního auditu, podle nějž čerpá ministerstvo školství peníze z EU nejpomaleji ze všech českých institucí.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:46

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze