Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Dobeš slíbil peníze vysokým školám, pokud jich část skončí

Dobeš slíbil peníze vysokým školám, pokud jich část skončí

18.09.2010, (wall)


Vysoké školy mají naději, že ministr školství Josef Dobeš bude usilovat o to, aby se jich tolik nedotkly plánované škrty v resortu pro rok 2011 ve výši 2,3 miliardy korun.

"Rozpočet ještě není schválený a byl bych ochoten hledat škrty jinde. Ale jen tehdy, kdyby se vysoké školy začaly měnit, rychle se rozeběhla jejich reforma a převážila kvalita nad kvantitou," řekl Dobeš.

Reforma podle něj zasáhne některé regionální vysoké školy. "Musí jich ubýt," představuje si Dobeš. Na včerejším setkání s rektory vysokých škol se dohodli na tom, že vize změn by měla být hotová do půlky října. Je však skoro nemožné, že by se změny stačily projevit tak rychle, aby se odrazily už v rozpočtu na příští rok.

Ministr však nechce svou snahu najít úspory zaměřit jen na vysoké školy. Čistku totiž chystá i mezi organizacemi, které přímo řídí jeho úřad. "Je jich čtrnáct a ministerstvo ve srovnání s nimi občas vypadá jako vyjedený krám - třeba náš odbor pro základní a střední školy," řekl Dobeš.

Řeč je o organizacích, jako je Ústav pro informace ve vzdělávání, Výzkumný ústav pedagogický, Cermat, který má na starosti přípravu státních maturit, Česká školská inspekce či Pedagogické muzeum. Chce se zaměřit na jejich hospodaření a hodně si slibuje také od personálních auditů.








Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:46

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze