Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Akademie věd i školství dostanou míň

Akademie věd i školství dostanou míň

Opavský a Hlučínský deník, 14.08.2010, Rubrika: ČESKÁ REPUBLIKA, Autor: (čtk)

Praha - Podle návrhu rozpočtu na rok 2011 dostane Akademie věd o 1,4 miliardy korun méně, než kolik jí rozpočet přiřkl na letošek. Více naopak dostane Grantová a Technologická agentura, které se zaměřují na aplikovaný výzkum. Tyto agentury jsou spolu s ministerstvem práce a sociálních věcí jediné, které si podle návrhu projednávaného ve středu vládou příští rok polepší. Akademie, která je v Česku hlavní baštou základního výzkumu, hospodařila letos s částkou 5,1 miliardy, pro příští rok by ale měla dostat 3,7 miliardy. Její šéf Jiří Drahoš však už dříve uvedl, že takové škrty by pro ně byly likvidační. O tři miliardy méně dostane školství. Kromě učitelských platů a sportu se bude šetřit všude. O 10 procent se mají snížit platy nepedagogických pracovníků a vysokoškolských učitelů, o 10 procent se sníží provozní výdaje a 5 procent se škrtne na investicích.

(čtk)





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:37

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze