Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Dobeš: Vládě navrhnu, aby byly státní maturity už příští rok

Dobeš: Vládě navrhnu, aby byly státní maturity už příští rok

Praha 12. srpna (ČTK) - Ministr školství Josef Dobeš (VV) navrhne vládě, aby se státní maturity konaly už v příštím roce. Sdělil to dnes v online rozhovoru na serveru Aktuálně.cz. Zároveň podpoří generální zkoušku nových maturit, která by se měla konat v říjnu.

"Na jasnou otázku, jasná odpověď, budou. A to jak generální zkouška, tak ostrá verze, pokud můj návrh schválí vláda," napsal dnes Dobeš v online rozhovoru se čtenáři na dotaz, zda budou státní maturity už v příštím školním roce. Tento týden také uvedl, že hledá cestu, jak systém státních maturit učinit úspornější.

"Věci veřejné měly nejenom státní maturity, ale i srovnávací zkoušky v 5. a 9. ročníku ve svém předvolebním programu. Plníme tak naše sliby," komentoval své rozhodnutí. Státní maturity by měl kabinet projednat příští týden ve středu, do konce tohoto týdne mohou k materiálu ministři vznášet své připomínky.

Například premiér Nečas se přitom k projektu státních maturit zatím vyjadřoval spíše skepticky. "Můj osobní názor je, že se zřejmě vláda přikloní k definitivnímu zrušení," uvedl začátkem července Nečas. Petici proti novým maturitám podepsali také kantoři z téměř 180 středních škol.

kli mal




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:37

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze