Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Česká věda dostane napřesrok přidáno

Česká věda dostane napřesrok přidáno

Profit, 16.08.2010, Rubrika: věda a technika, Autor: Jan Němec

Na výzkum a vývoj by měl dát stát v příštím roce 26,6 miliardy korun. Předpokládá to návrh rozpočtu, který minulý týden ve středu projednala vláda. Je to asi o 1,2 miliardy korun více než v letošním rozpočtu. Stejné sumy jako příští rok by měly jít z rozpočtu na výzkum a vývoj i v letech 2012 a 2013. Věda by tedy měla dostávat více peněz, než předpokládal dosud platný střednědobý výhled. Příští rok by měla být částka proti platnému výhledu vyšší asi o 1,77 miliardy korun a v dalších dvou letech shodně o 1,79 miliardy korun. Vláda se v minulosti zavázala například k tomu, že se bude snažit nesnižovat podíl peněz pro Akademii věd. Akademie by měla na institucionální výdaje dostávat v následujících třech letech asi 4,57 miliardy korun, podobně jako letos.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:37

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze