Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Nečas si posvítí na vedení vědecké rady

Nečas si posvítí na vedení vědecké rady

parlamentnilisty.cz, 14.8.2010 12:25

Premiér Petr Nečas se hodlá zabývat podivnými praktikami v Radě pro výzkum, vývoj a inovaci.

Už loni se vedení shodlo na tom, že rada potřebuje změnu. Vedení se obměnilo, to užší ale zůstalo stejné a staronové problémy jsou tak zpátky.

"Složení užšího vedení rady je pro nás problém. Zaručuje to kontinuitu v chování bývalé rady a ve špatných praktikách, které jsme kritizovali," řekl Lidovým novinám předseda občanského sdružení Fórum Věda žije! Martin Krummholz.

Toto vedení přitom radu bezprostředně ovlivňuje, rozhoduje o programu zasedání, vypracovává usnesení atd. V minulých letech se prý navíc stávalo, že se na zasedání rady došlo k nějakému závěru, pak se sešlo ještě užší vedení a usneslo se na něčem úplně jiném.

Bývalá ministryně školství Miroslava Kopicová, která ve vedení sedí, takové případy razantně odmítá. "To by si nikdo nedovolil," poznamenala. Její kolegové s ní ale nesouhlasí. K různým prohřeškům dochází prý dál. Navíc se v radě stále častěji prosazuje resort průmyslu. Zřejmě také kvůli Kopicové.

Novým předsedou je vždy premiér, na kritizovanou radu se proto chce zaměřit. "Pan premiér řekl, že se celé záležitosti chce ještě věnovat," potvrdil mluvčí vlády Martin Kupka.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:37

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze