Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vědecké centrum BIOCEV má zachraňovat životy a vychovávat mladé vědce

Vědecké centrum BIOCEV má zachraňovat životy a vychovávat mladé vědce

czech.cz

Cílem odborného programu BIOCEV je detailní poznání buněčných mechanismů na molekulární úrovni, které budou podnětem pro výzkum nových léčebných postupů a technologií. Vědci se zde zaměří především na vyvíjení nových léků k léčbě nemocí, na něž se dnes umírá (např. rakovina). Věnovat se budou také odborné přípravě studentů, budoucích vědců.


Prof. RNDr. Václav Pačes, DrSc., vědecký koordinátor projektu, objasňuje přínosy programu: „Na základě znalosti dědičné informace (personalizovaná medicína) bude možné navrhovat léky přímo šité na míru. Budeme moci léky konstruovat s racionálními argumenty, proč je takový lék vyvíjen. V programu BIOCEV počítáme s tím, že budeme mít několik základních programů včetně centrálních laboratoří, které budou schopny dát tohle všechno dohromady.“


Česká republika má řadu specialistů, kteří jsou roztroušeni po různých ústavech a fakultách, avšak zařízení, kde by spolu mohli tito lidé na jednom místě interagovat, zatím neexistuje. Biotechnologické a biomedicínské centrum Akademie věd a Univerzity Karlovy BIOCEV by mělo zahájit provoz v lednu 2013.


Bude zde probíhat i výuka a vzdělávání magisterských a postgraduálních studentů zapsaných ve studijních programech zaměřených na biotechnologii a biomedicínu. V centru BIOCEV budou organizovány i specializované mezinárodní kurzy pro české i zahraniční studenty či mladé vědecké pracovníky a nebude chybět ani školení firemních pracovníků na různých úrovních.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:38

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze