Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rektoři: Už nemáme kde šetřit

Rektoři: Už nemáme kde šetřit

E15, Rubrika: UDÁLOSTI, Autor: čtk

Praha/Vysokým školám letos klesl rozpočet o miliardu korun, pro rok 2011 se obávají škrtů ve stejné výši. Rektoři včera po jednání s ministrem školství Josefem Dobešem (VV) uvedli, že už nemají kde šetřit a že další úspory by mohly vážně ohrozit kvalitu výuky. Dobeš zatím neoznámil přesnou částku, o jakou zkrátí výdaje na univerzity. Uvedl jen, že škrty budou výrazné a školy by měly čerpat víc peněz z evropských fondů.

"Obáváme se, že to (krácení) bude přesahovat jednu miliardu korun a v takovém případě se některé školy, které nemají vytvořené třeba nějaké rezervní fondy, aby si mohly sáhnout skutečně na dno, tak se mohou dostat do existenčních potíží," řekl dnes novinářům rektor pražského ČVUT Václav Havlíček. Školy by prý například musely přijmout výrazně méně studentů, nebo dokonce snížit počet pedagogů, což by určitě negativně ovlivnilo kvalitu výuky. Škrty se dotknou všech oblastí spadajících pod ministerstvo školství, výjimku tvoří jen platy učitelů a sport. MŠMT se už letos bude muset obejít bez 3,1 miliardy korun, se kterými původně počítalo.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:40

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze