Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Pražská ODS chce najít pozemek pro vysokoškolský kampus

Pražská ODS chce najít pozemek pro vysokoškolský kampus

Praha 19. srpna (ČTK)

Pražská ODS chce najít pozemek, na kterém by mohl vzniknout chybějící ústřední vysokoškolský kampus. Oznámila to při dnešním představení volebního programu pro oblast školství, vědy a výzkumu. V týmu odborníků pro tuto oblast bude kromě lídra jedné z kandidátek, lékaře Bohuslava Svobody, také například emeritní rektor Univerzity Karlovy Ivan Wilhelm a děkan Národohospodářské fakulty Vysoké školy ekonomické v Praze Miroslav Ševčík.

Dalšími prioritami ODS bude zavedení systému podpory pro nadané studenty a podpora vědecko-výzkumných inkubátorů. ODS by také ráda připravila systém hodnocení úrovně škol. Občanští demokraté by rovněž chtěli, aby se děti učily angličtinu už v posledním roce mateřských škol a v první a druhé třídě základních škol.

Svoboda dnes podpořil plán zavedení školného. Podle něj si lidé neváží toho, co mají zdarma. "Zpoplatnění považuji za zásadní a správnou věc. Zároveň ale musíme hledat finanční prostředky pro nejnadanější děti," uvedl. Podle něj by měly na vzdělání dosáhnout i děti ze sociálně slabých rodin.

Celý program chce ODS schválit 4. září. Podle Svobody musí být program nadstranický a smysluplný pro jakoukoliv pravicově orientovanou stranu.

Pražská ODS dnes začala představovat jednotlivé lídry a hlavní program pro podzimní volby do zastupitelstva hlavního města. V čele dalších šesti kandidátek ODS jsou někdejší hokejový brankář a manažer HC Sparta Praha Petr Bříza, hudebník a producent Jan Kalousek, předseda pražské ODS Boris Šťastný, náměstci primátora Rudolf Blažek a Pavel Klega a starosta Prahy 12 Petr Hána. Jméno kandidáta na pražského primátora chce strana zveřejnit až 28. září.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:39

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze