Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Přes 200 cizinců z 38 zemí světa projevilo zájem o češtinu

Přes 200 cizinců z 38 zemí světa projevilo zájem o češtinu

31.07.2010, Martin Pokorný, Jiří Hasil, ředitel Letní školy

Moderátor (Martin Pokorný):

Přes 200 cizinců z 38 zemí světa projevilo zájem o češtinu. Přihlásili se na Letní školu slovanských studií, která začíná právě dnes. Pro všechny účastníky je připravena čtrnáctidenní specializovaná výuka češtiny spojená se semináři a přednáškami o českých reáliích. Společensko-vědní přednášky se uskuteční ve třech cyklech. Dva jsou v češtině a jeden v angličtině, případně němčině. Témata jsou například z jazykovědy, literární vědy nebo historie. Přednášky povedou přední odborníci z Univerzity Karlovi, Ústavu pro jazyk český nebo Ústavu pro českou literaturu. Ředitel Letní školy Jiří Hasil Českému rozhlasu vysvětlil, že kromě jiného jde o výhodný systém výměny studentů.


Host (Jiří Hasil, ředitel Letní školy):

Naši účastníci přijíždějí jednak na základě mezistátních kulturních dohod, jako stipendisté ministerstva školství, to je velice výhodná záležitost pro celou Českou republiku. Protože když kupříkladu s Francie přijede jeden student na měsíc sem studovat. Tak jeden český student je jedno, z které vysoké školy může vlastně zdarma studovat měsíc ve Francii.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:35

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze