Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Premiér Tusk přijede ve středu do Prahy

Premiér Tusk přijede ve středu do Prahy


27-07-2010 18:00 | Josef Kubeczka



Polský premiér Donald Tusk přijede ve středu do Prahy, aby vystoupil na letní škole politologických a ekonomických studií, pořádané americkou Georgetownskou univerzitou a Fakultou sociálních věd Univerzity Karlovy. Při krátké návštěvě Prahy má jen soukromý program, oficiální jednání s českými politiky v plánu není. Na jeho bezpečnost nicméně dohlédnou české bezpečnostní složky. Donald Tusk by měl odpoledne přednést závěrečný projev ve velké aule Karolina při předávání diplomů absolventům letní školy. ČTK o tom informoval tiskový mluvčí Univerzity Karlovy Václav Hájek. Zástupce mluvčího vlády Jakub Stadler ČTK řekl, že český premiér Nečas o Tuskově návštěvě ví. Polský předseda vlády ale prý předem dal najevo, že má v Praze soukromý program a na jednání premiérů by nebylo dost času. Ani česká diplomacie žádná oficiální jednání s Tuskem při této příležitosti neplánuje, řekl ČTK ředitel tiskového odboru ministerstva zahraničí Jiří Beneš.




Letní škola AIPES (American Institute on Political and Economic System) je třítýdenní studijní program, který má studentům převážně z postkomunistických zemí přiblížit historii demokracie, volného obchodu a otevřené společnosti v USA. Každý rok se jí účastní asi sto studentů ze střední a východní Evropy a z USA. Letos se koná po osmnácté. Závěrečného ceremoniálu letní školy se dříve zúčastnili například český prezident Václav Klaus, bývalý polský prezident Lech Walesa či někdejší slovenský premiér Mikuláš Dzurinda.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:34

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze