Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Klaus: Školné ano, ale kvůli regulaci škol

Klaus: Školné ano, ale kvůli regulaci škol

15.6.2010, rubrika: Domov, strana: 3, autor: čtk



OLOMOUC Zavedení školného, které podporují strany vznikající vládní koalice, je podle prezidenta Václava Klause nezbytností. Mělo by se podle něj ale stát přirozeným regulátorem pro ty, kteří skutečně chtějí studovat, a na dalším financování vysokých škol by se mělo podílet jen zcela okrajově.

Školné určené primárně jako další zdroj financování vysokých škol označil za koncepční chybu, řekl Klaus během návštěvy v Olomouckém kraji. „Školné je považováno primárně za další zdroj financování vysokých škol. Pro mě tento aspekt školného je naprosto okrajový, naprosto druhořadý,“ zhodnotil prezident jeden z výsledků jednání o vznikající vládní koalici ODS, TOP 09 a Věcí veřejných. Podle Klause v Česku existuje příliš velké množství vysokých škol a s jejich rostoucím počtem a zvyšujícím se množstvím studentů nebezpečně klesá kvalita.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:29

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze