Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Na vysokých školách se bude platit školné

Na vysokých školách se bude platit školné

15.6.2010, 18:00, pořad: Zprávy




Šárka SKALÁKOVÁ, moderátorka

--------------------

Lídři ODS, TOP 09 a Věci veřejných se shodli na zavedení odloženého školného. Po dnešním jednání koalice to řekl lídr ODS Petr Nečas. Nejdřív by se však měl zavést systém půjček a teprve potom školné.


Petr NEČAS, lídr ODS

--------------------

Krokem, který bude předcházet zavedení školného, budou programy studentských grantů, půjček a studentského spoření s tím, že bude možné si vzít garantovanou půjčku i na životní a studijní náklady s tím, že půjčka na školné bude mít charakter takzvaného odloženého školného. To znamená absolvent vysoké školy začne splácet tu půjčku na školné až v okamžiku, kdy dosáhne minimálně výše průměrného platu.


Šárka SKALÁKOVÁ, moderátorka

--------------------

Výši školného si budou vysoké školy určovat samy. Ale stát stanoví horní limit deset tisíc korun za semestr. Podle předsedy Věcí veřejných Radka Johna je návrh školného inspirován australským modelem.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:29

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze