Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Kuks získá na obnovu téměř půl miliardy

Kuks získá na obnovu téměř půl miliardy

22.5.2010, rubrika: Královehradecký kraj, strana: 2, autor: (bm)



Ministr kultury včera podepsal přidělení peněz z evropských fondů přímo v obci


Kuks - Po mnoha letech se barokní areál bývalého hospitalu hraběte Františka Antonína Šporka dočká výrazné opravy. Pomůže tomu projekt Kuks - Granátové jablko Národního památkového ústavu (NPÚ). Během let 2010 až 2014 tu bude proinvestováno 453 milionů korun.

Včera se stala bývalá špitální jídelna hospitalu svědkem události, která oficiálně projekt odstartovala. Ministr kultury Václav Riedlbauch podepsal rozhodnutí o přidělení peněz z evropských fondů na tento projekt. Dotace z EU činí 440 082 059 korun.

Na úvod setkání nejprve představil Oldřich Pešek, ředitel územního odboru Národního památkové ústavu v část nepoužívaných prostor změní ve výukové centrum. „Nabídneme sedmnáct nových výukových bloků,“ vysvětlil. Mezi partnery je například Farmaceutická fakulta UK, nadace Český barok nebo Keramické studio Jarmily Tyrnerové z Kohoutova.

Výraznou proměnou projde zámecká zahrada. Rekonstrukce počítá s její přestavbou do stavu, jak mohla vypadat v době, kdy tu fungoval špitál pro přestárlé. „Návštěvníci by tu měli najít záhony léčivek, dozvědět se o jejich sušení a využití v gastronomii,“ dodal Pešek.

Letos má být dokončena projektová dokumentace, vlastní stavební práce začnou v roce 2011.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:21

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze