Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Vláda schválila Radu pro výzkum, vývoj a inovace

Vláda schválila Radu pro výzkum, vývoj a inovace

11.5.2010, autor: čtk


Praha l Kabinet schválil nové složení Rady pro výzkum, vývoj a inovace. Zastoupeny v ní budou vysoké školy, Akademie věd, Svaz průmyslu a dopravy a také reprezentant Rady veřejných výzkumných institucí. Premiér Jan Fischer zdůraznil, že ustavení nové rady bylo jednou z priorit jeho vlády.

Počet členů rady je 17, jak stanovuje zákon, uvedl. Jejími členy budou premiér, ministr školství, šest zástupců vysokých škol, předseda Akademie věd a další tři členové akademie, stejné zastoupení jako akademie bude mít Svaz průmyslu a dopravy. Na posledním jednání ministři podle Fischera pochopili, že bude třeba i jeden reprezentant Rady veřejných výzkumných institucí, která sdružuje výzkumné instituce zřízené ministerstvy a kraji. Akademická obec požadovala výměnu členů rady už delší dobu.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:23

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze