Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Majáles v pražské Stromovce

Majáles v pražské Stromovce

30.4.2010, 18:00, pořad: Události v regionech - Praha




Jitka SLUKOVÁ, moderátorka

--------------------

V pražské Stromovce probíhají právě teď tradiční studentské slavnosti Majáles. Kromě vystoupení známých hudebních kapel se návštěvníkům představí i množství studenských spolků. Přímo v bývalé královské oboře na nás čeká redaktorka Barbora Jelínková. Barboro, dobrý podvečer. Součástí Majálesu je i volba krále. Už je známo jeho jméno?


Barbora JELÍNKOVÁ, redaktorka

--------------------

Dobrý večer. Takto samotné jméno známe, ještě není, ale bude tomu tak, zhruba za 2 hodiny. Přibližně za hodinu, tedy v 7 hodin večer, se začnou sčítat hlasovací lístky. Do toho samotného klání se letos přihlásili 4 studenti, reprezentují Karlovu Univerzitu, Západočeskou univerzitu, Vysokou školu ekonomickou a České vysoké učení technické. Letos je tomu poprvé, co se do té volby přihlásily i dvě ženy a právě jedna z nich, Heda 1., která je tady za Karlovu univerzitu, má  největší šanci podle pořadatelů uspět. Pro vítěze, potažmo vítězku, je připravena odměna, je to třeba soudek piva, je to finanční odměna 5000 korun a potom pomyslná nadvláda nad městem, která by měla trvat jeden den. Zatím je tady v pražské Stromovce asi 9 tisíc lidí a pokud počasí vydrží, tak pořadatelé počítají, že by se to číslo mohlo ještě zdvojnásobit. Zatím jsme viděli na třech scénách kapely například MIG 21, kapelu Sto zvířat, momentálně za mými zády hraje Ivan Mládek, čeká nás ještě Monkey Business, Kryštof, Supporti Lesbians, celý Majáles dnes tady vyvrcholí nebo skončí přesně o půlnoci a Praha přislíbila, že zvýší možnost spojů pražské městské hromadné dopravy.


Jitka SLUKOVÁ, moderátorka

--------------------

Pozvánka na Majáles do pražské Stromovky od Barbory Jelínkové.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:21

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze