Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       KSČM použila ve spotu záběr Univerzity Karlovy, ta se ohradila

KSČM použila ve spotu záběr Univerzity Karlovy, ta se ohradila

Praha 18. května 2010 (ČTK), autor: kli mal

Komunistická strana Čech a Moravy (KSČM) použila ve svém předvolebním klipu záběry Univerzity Karlovy, ta se proti tomu ostře ohradila. Škole označila použití svých symbolů v předvolebním spotu za manipulativní, univerzita si zakládá na své apolitičnosti. KSČM se od záležitosti distancovala, podle její mluvčí Věry Karasové zodpovídá za klip agentura, která jej natočila.


"Použití jména a symbolů univerzity v kontextu politické agitace univerzitu poškozuje a je nekorektní a nepřípustné. UK se zásadně do předvolební kampaně nezapojuje, brání svoji akademickou půdu před politickým zneužíváním a zůstává přísně nestranná," sdělil dnes v tiskovém prohlášení rektor školy Václav Hampl.


V minutovém spotu se kolem 50. vteřiny objevuje záběr Karolina a 3. lékařské fakulty UK. Na pozadí těchto snímků zní hlas předsedy KSČM Vojtěcha Filipa, který mluví o přístupu ke vzdělání ne podle sociálních možností, ale podle schopností a talentu.


"Spot KSČM byl vyroben na klíč soukromou firmou, jejíž povinností bylo řádně vypořádat i veškerá práva a náležitosti, spojené s tímto spotem," sdělila mluvčí strany Karasová. Vyjádření agentury ČTK zjišťuje.


Ve spotu se kromě Karlovy univerzity objevuje třeba také pražské letiště nebo Fakultní nemocnice Královské Vinohrady.


kli mal




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:24

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze