Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       UK udělila univerzitní ceny a medaile

UK udělila univerzitní ceny a medaile

7.4.2010, autor: ťas, Právo

Při slavnostním zasedání, kterým si dnes Univerzita Karlova připomenula 662. výročí svého založení, byly předány také tradiční univerzitní ceny a medaile UK.


Letošními držiteli Ceny za prezentaci se stali Lukáš Perůtka, posluchač prvního ročníku doktorského studia programu Matematika (MFF UK) Imrich Živčák, absolvent programu Informatika (MFF UK). Oba ocenění se v letech 2007 až 2009 – tehdy jako studenti Matematiko-fyzikální fakulty – probojovali do šestičlenného celosvětového finále prestižní a obtížné technologické soutěže Imagine Cup. V loňském ročníku se Lukáš Perůtka stal vítězem kategorie Robotika a algoritmy, a byl tak první z českých studentů, kterému se podařilo umístit na medailových místech.


Cena za tvůrčí počin byla letos udělena profesoru Petru Pyškovi za mimořádný přínos k pochopení příčin a důsledků biologických invazí ve světě a za významné objevy v ekologii invazivních rostlin, které v roce 2009 vyústily v soubor 17 impaktovaných prací, včetně tří článků v časopisu SCIENCE. Profesor Pyšek působí na katedře ekologie PřF UK a zároveň je zaměstnancem Botanického ústavu AV ČR.





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:16

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze