Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Loučení s Dukou: dostal cenu

Loučení s Dukou: dostal cenu

Mladá fronta DNES, 2.4.2010, rubrika: Kraj Hradecký, strana: 1, autor: (lík)

HRADEC KRÁLOVÉ Červený koberec, čestná stráž, limuzíny přijíždějící před slavnostně vyzdobené kino. Šampaňské a světla.

Hradec Králové ve středu večer uděloval výroční ceny. Po loňském večeru ve Filharmonii letos organizátoři zvolili oddychovější filmový styl, tentokrát v kině Centrál.

Večer byl současně holdem končícímu hradeckému biskupovi Dominiku Dukovi, který bude novým pražským arcibiskupem. Hradec se s ním rozloučil udělením Ceny dr. Františka Ulricha. Plný sál kina bouřlivě tleskal odcházejícímu biskupovi vestoje.

„Budu odcházet z Hradce s určitou nostalgií. Cena patří vám všem z mého rodného města. Když jsem potřeboval spolupráci, našel jsem u vás všude otevřené dveře a náruč. Hradec není jen historické město. Není to jen katedrála, kterou jsem sám trochu střežil. Stále se rozvíjí. A tak se těším, až se sem budu vracet, že uvidím i nové stavby, třeba obnovené Velké náměstí,“ řekl Duka.

Cenu Primus inter pares získal fotbalista Jiří Hledík, Hradeckou sportovní cenu judista Pavel Petřikov, cenu Hradecká múza publicista, autor knihy Starý Hradec Králové dům od domu Zdeněk Doubek. Cenu primátora za studentskou tvůrčí práci získal Petr Hejna, odborný asistent v Ústavu soudního lékařství Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové. Za událost roku 2009 byl vyhlášen návrat letecké přehlídky CIAF na hradecké letiště.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:15

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze