Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Do Akreditační komise přijdou noví lidé

Do Akreditační komise přijdou noví lidé

Hradecký deník, 3.4.2010, rubrika: Česká republika, strana: 17

Praha – Mediálně ostře sledovanou Akreditační komisi (AK) čekají změny. Třetině členů totiž končí v září mandát. Současná předsedkyně Vladimíra Dvořáková ale zřejmě své křeslo uhájí i na dalších šest let.

Návrh na nové složení komise předloží ministryně školství Miroslava Kopicová vládě v následujících týdnech. Podle tajemníka komise Jiřího Smrčky je přitom velice pravděpodobné, že kabinet návrhy schválí.

Komise je v posledních měsících v centru pozornosti kvůli aféře na plzeňské právnické fakultě. Činnost AK ale nedávno kritizovali experti z Vysoké školy ekonomické, podle nichž komise obchoduje s udělováním akreditací, a na plzeňském skandálu se tak nepřímo podílela.

Akreditační komise je složena z 21 členů, kteří mají mandát na šest let. Letos se má obměnit sedm z nich. Kromě Dvořákové navrhují úředníci do druhého funkčního období i další tři nynější členy. Nově by měli v komisi zasednout děkan 3. lékařské fakulty UK Bohuslav Svoboda, Evžen Kočenda z Národohospodářského ústavu Akademie věd a Lubomír Slavíček z brněnské filozofické fakulty. Dvořáková už dříve avizovala, že komise se nyní zaměří hlavně na nejrůznější regionální pobočky vysokých škol, kde se dá studovat dálkově. Více se chtějí věnovat také celoživotnímu vzdělávání a tomu, za jakých podmínek mohou studenti přecházet na bakalářské formy studia.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:15

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze