Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Registr vysokoškolských pedagogů

Registr vysokoškolských pedagogů

22.4.2010, 07:00, pořad: Právě dnes




Kateřina CAUSIDISOVÁ, moderátorka

--------------------

Registr vysokoškolských pedagogů by měl omezit praxi takzvaných létajících profesorů. Tedy těch, kteří mají několik úvazků na více univerzitách. Akreditační komise by díky registru měla mít lepší přehled o tom, kteří profesoři mají na kterých školách pracovní úvazky, mohla by pak snáze rozhodovat o akreditaci programu, který by neměl dostatečné pedagogické zajištění. A právě tento návrh dnes projedná Senát.


Klára BÍLÁ, redaktorka

Petra BENEŠOVÁ, redaktorka

redaktorka

--------------------

Současná situace vede podle odborníků ke zhoršování kvality výuky na vysokých školách. Karlova univerzita už dříve přišla s návrhem, aby akreditace byly vázány na jednotlivé vyučující. Ti by nově nemohli garantovat obory na více školách. Předloha dále rozšiřuje údaje, které musí vysoké školy zveřejňovat o závěrečných pracích studentů. Nově by měl mezi tyto informace patřit záznam o průběhu obhajoby. Vznik a vedení registru by mělo stát asi 2,5 milionů korun. Klára Bílá a Petra Benešová, Radiožurnál.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:19

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze