Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Novým děkanem hradecké lékařské fakulty bude Miroslav Červinka

Novým děkanem hradecké lékařské fakulty bude Miroslav Červinka

Hradec Králové 26. dubna 2010 (ČTK)

Novým děkanem Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Hradci Králové bude současný proděkan pro vědu a výzkum a přednosta Ústavu lékařské biologie a genetiky Miroslav Červinka. Z trojice kandidátů jej dnes vybrali členové akademického senátu fakulty. Do funkce by Červinka měl po jmenování rektorem nastoupit 1. září. ČTK to dnes řekl dosavadní děkan Vladimír Palička, který již nekandidoval.


Nový děkan povede školu do roku 2014. Společně s Červinkou o funkci usilovali proděkan pro rozvoj a přednosta ústavu farmakologie Vladimír Geršl a proděkan pro výuku a vedoucí katedry interních oborů Jaroslav Malý.


Podle Paličky by nový děkan měl pokračovat v přípravě výstavby nového výukového areálu lékařské a farmaceutické fakulty nedaleko hradecké nemocnice. "Důležité je také zajistit dobré fungování fakulty v současných nelehkých ekonomických podmínkách a také trvale inovovat výukový program fakulty se snahou ho zlepšit a modernizovat," řekl Palička.


Palička stál v čele hradecké lékařské fakulty od 1. září 2003. Lékařská fakulta v Hradci Králové vznikla v roce 1945, jako fakultní pobočka pražské fakulty všeobecného lékařství, později se stala samostatnou fakultou Univerzity Karlovy. Škola studentům nabízí magisterské studijní programy stomatologie a všeobecné lékařství a také například bakalářský studijní program ošetřovatelství.


sja sap




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:20

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze