Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Rektoři budou jednat o přijímání na VŠ podle státních maturit

Rektoři budou jednat o přijímání na VŠ podle státních maturit


Praha 22. dubna 2010 (ČTK) - Rektoři dnes budou jednat o tom, zda by v budoucnu mohly být státní maturity uznávány jako vstupenka na vysokou školu. Univerzity se k tomuto zatím nestaví jednoznačně a spíš vyčkávají, jak budou nové maturity skutečně vypadat. Česká konference rektorů dnes na svém zasedání také projedná několik let připravovanou reformu vysokých škol, mluvit se bude i o financování. Na klesající rozpočty vysokých škol přitom rektoři upozorňují dlouhodobě.


Jednání se zúčastní také zástupci ministerstva školství. Ministryně Miroslava Kopicová už v poslední době s představiteli vysokých škol několikrát o maturitách jednala. Nové zkoušky mají odstartovat za rok, už nyní se k nim však kriticky vyjádřili lídři ODS i ČSSD. Pokud by se ale k jednotným maturitám kladně vyjádřili šéfové vysokých škol, několikrát odloženým zkouškám by to mohlo spravit pověst.


kli mkv




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:19

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze