Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Na zimní paralympiádě je velkou nadějí Anna Kulíšková

Na zimní paralympiádě je velkou nadějí Anna Kulíšková


07.03.2010


Moderátor (Vojtěch Bernatský):

Největší Českou medailovou nadějí na jubilejní 10 zimních paralympijských hrách bude zrakově handicapovaná lyžařka Anna Kulíšková. Stříbrná medailistka z Turína trpí oční vadou od narození. Lékaři na ní ale přišli až v jejích 8 letech.


Host (Anna Kulíšková, Česká paralympijská lyžařka):

Říká se jí trubicovité vidění, je to znamená jako kdyby jste se koukali skrz úzkou trubku a nevidíte nic okolo jenom ten střed a periferně nevidíte vůbec nic.


Redaktor ():

I přes svůj handicap studuje česká reprezentantka žurnalistiku na Karlově univerzitě a spouští se ze svahů až 90 km rychlostí. Závislá je přitom hlavně na své trasérce.


Host (Anna Kulíšková, Česká paralympijská lyžařka):

Máme vysílačky a trasérka mě naviguje, říká strany levá, pravá, hlásí různé nerovnosti, všechno, prostě na trati co nás potká, tak to nahlašuje a já kopíruji tu trasu za ní a řídím se těmi povely, co mi dává.


Redaktor ():

Na stříbrný Turínský úspěch ze super G by ráda navázala i se svojí novou trasérkou. Medailové ambice bude mít opět především v rychlostních disciplýnách.


Host (Anna Kulíšková, Česká paralympijská lyžařka):

Myslím si, že kdybych ve sjezdu super G asi i v obřím slalomu dosáhla na medailové umístění, tak budu velmi spokojená, ve slalomu si s tím asi úplně počítat nedá, ale člověk nikdy neví. Sport je sport.






Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:09

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze