Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Fakulta chtěla tvořit standardy péče. Nebude

Fakulta chtěla tvořit standardy péče. Nebude

Lidové noviny, 31.3.2010, rubrika: Domov, strana: 3, autor: ač

PRAHA Měl to být velký projekt, který by vedl ke stanovení jasných standardů zdravotní péče, aby zdravotníci i pacienti měli víc jasno v tom, na co má nemocný při léčbě nárok.

Ministerstvo zdravotnictví ale tendr na tvorbu standardů péče v hodnotě 125 milionů korun zrušilo. Prý proto, že se přihlásil jediný uchazeč. Tím byla s několika partnery 1. lékařská fakulta Univerzity Karlovy, která proti postupu ministerstva protestuje. Děkan fakulty Tomáš Zima prozradil, že nabídli vypracovat standardy za zhruba poloviční částku, než jakou na ni úřad vyčlenil. „Konání ministerstva v nás budí pochybnosti o transparentnosti, rovném zacházení a zákazu diskriminace při zadání zakázky,“ uvedl.

Ministerstvo očekávalo, že se do soutěže přihlásí víc zájemců, třeba Národní referenční centrum, které se standardy zabývá. Jeho ředitel Pavel Kožený LN řekl, že se do soutěže nepřihlásili, protože nesehnali dostatečně silné partnery. Ministerstvo teď přemýšlí, jak podnítit víc zájemců, a zvažuje vypsání nové soutěže. Pokud budou podmínky méně náročné, Národní referenční centrum se do ní zřejmě přihlásí.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:13

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze