Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Týmu lékařské fakulty UK se nelíbí zrušení tendru na standardy zdravotní péče

Týmu lékařské fakulty UK se nelíbí zrušení tendru na standardy zdravotní péče

Z1, 30.03.2010, Zprávy 18:45, Moderátor a hosté Vlastimil Sršeň, Tomáš Zima

Moderátor (Moderátor):

Týmu lékařské fakulty UK se nelíbí zrušení tendru na standardy zdravotní péče. Ministerstvo zdravotnictví totiž řízení v hodnotě 125 milionů korun na poslední chvíli zrušilo s odůvodněním, že se do něj přihlásil jediný uchazeč. Šlo právě o tým z 1. lékařské fakulty, který byl schopný vypracovat standardy za zhruba polovinu zadávací ceny. Ministerstvo nyní uvažuje o vypsání nového tendru, s čímž fakulta nesouhlasí. Ministerstvo tvrdí, že postupuje přísně podle zákona, který umožňuje zadavateli zrušit tendr. Zástupci fakulty si to ale nemyslí a pochybují o transparentnosti zakázky.

Host (Vlastimil Sršeň, mluvčí ministerstva zdravotnictví):

Právo každého zadavatele jednoznačně je zrušit výběrové řízení. Jedná se o budování standardů, které v podstatě do budoucna ovlivní léčbu nás všech. My tady považujeme za prvořadou tu odbornou stránku a tu odbornou diskusi, kterou by to mělo vyvolat.

Host (Tomáš Zima, děkan 1. lékařské fakulty UK):

Důvody našich pochybností jsou za prvé v prodloužení lhůty pro dodání zakázky, další naše pochybnost je, že byla vyloučena jenom jediná zakázka, což není důvodem, není to povinností a ptáme se, jestli vždy v minulosti ministerstvo postupovalo takto. Další naše pochybnost je, protože víme tu naší nabídkovou cenu, která 68 milionů Kč, ta pobídková byla 123 milionů Kč, tak se ptáme, jak tedy ty ceny zakázek jsou tvořeny?




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:13

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze