Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Pražská vila Milada změní majitele

Pražská vila Milada změní majitele


09.02.2010, autor: Ivan Lukáš



Moderátor

Pražská vila Milada, kterou v létě nedobrovolně a po zásahu policie opustili squatteři, změní majitele. Ministerstvo školství ji nabídne Univerzitě Karlově. V blízkosti Milady jsou totiž její studentské koleje. Univerzita zchátralou vilu i s pozemky chce.


Autor

Dát vilu Milada Klubu turistů nebo Univerzitě Karlově. To byly 2 varianty, mezi nimiž se rozhodovala ministryně školství. Nakonec zvolila tu druhou.


Miroslava Kopicová, ministryně školství:

V 70. a 80. letech se počítalo, že tam bude stát kampus, jak víte, stojí tam koleje a menza, a já myslím, že to je místo, které se Univerzitě Karlově dobře hodí.


Autor

Zchátralou vilu, která byla už jednou vymazána z katastru nemovitostí a určena ke zbourání, obývali squatteři přes 10 let. Loni v létě je policie donutila Miladu po tahanicích opustit. Od té doby je prázdná. Rekonstrukce by stála miliony, i přesto o ni Univerzita Karlova stojí.


Václav Hájek, mluvčí Univerzity Karlovy:

Fakulty mají nedostatek výukových prostor, souvisí to třeba i s počítačovými učebnami, se zázemím, knihovnami atd., takže by to měly být prostory, které přímo souvisejí s výukou.


Autor

Vila a pozemky by měly připadnout dvěma fakultám humanitních studií a matematicko-fyzikální. Její děkan by ale spíš než výuku viděl v Miladě třeba ubytovnu pro zahraniční doktorandy.


Zdeněk Němeček, děkan Matematicko-fyzikální fakulty UK

Takováhle vila pro rekonstrukci by byla úplně ideální objekt.


Autor

Univerzita ale zatím neví, jestli nebude výhodnější Miladu zbourat a na pozemku postavit úplně novou budovu. Počká, až ji dostane a pak teprve její stav zhodnotí. Kdy a jestli vůbec začne rekonstrukce vily Milada, tak zatím není jasné, Univerzita Karlova předpokládá, že ji převezme zhruba za půl roku.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:03

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze