Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Stavba kampusu je na spadnutí

Stavba kampusu je na spadnutí

10.02.2010, autor: sir


Hradec Králové - Ještě v letošním roce by chtěla Univerzita Karlova začít se stavbou první etapy svého kampusu v krajském městě.

"Stavba je nyní v přípravné fázi, kdy se především zpracovávají projekty a podávají se žádosti o dotace z evropských fondů. Očekáváme úspěšné završení této etapy do konce května," uvedl mluvčí univerzity Václav Hájek. Nové výzkumné a výukové centrum lékařské a farmaceutické fakulty, které začne v areálu kampusu vznikat jako první, však mělo podle původního plánu růst rychleji.

"Představy obou fakult při zahájení přípravy byly takové, že se podaří v první etapě realizovat větší část centra. Limity stanovené dotačním titulem však měly za následek, že byla stavba rozdělena na menší úseky, než jsme původně uvažovali a než obě fakulty potřebují," objasnil Hájek. Původně měly práce začít už vloni. Přesto by první část areálu měla být hotová podle plánu do konce roku 2012. Komplex za více než dvě miliardy korun vznikne na ploše 75 tisíc metrů čtverečních v sousedství fakultní nemocnice. Zhruba 35 tisíc metrů čtverečních patří Hradci. Radnice projekt podporuje. "Projekt jsme zařadili do integrovaného plánu rozvoje města. A také jsme přispěli částkou 1,9 milionu na dokumentaci k územnímu řízení," řekl před časem náměstek primátora Josef Malíř.






Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:03

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze