Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Squaty dostane univerzita

Squaty dostane univerzita

Praha - Bývalé pražské squaty, objekty Milada a Miluška, bude zřejmě používat Karlova univerzita. Vysoké škole je zdarma nabídne ministerstvo školství (MŠMT).

Univerzita by na místě chtěla postavit nové budovy pro své fakulty, v sousedství už má totiž studentské koleje. Nabídku včera potvrdil mluvčí univerzity Václav Hájek. Zatím se však neví, kdy se začne se stavbou a kdo nové školní budovy zaplatí. Obě chátrající vily na pomezí Troje a Holešovic ještě loni obývali squateři. Budovy i pozemky pod nimi přitom patří Ústavu pro informace ve vzdělávání, který spadá pod ministerstvo školství. "Ministryně Miroslava Kopicová rozhodla, že majetek má být využit pro účely vzdělávání," potvrdila mluvčí MŠMT Kateřina Böhmová. Nemovitosti prý škole nabídnou do konce února, převod ještě musí schválit ministerstvo financí a také akademický senát a správní rada univerzity.


Kampus už měl stát


S lokalitou zvanou Pelc-Tyrolka se přitom už v 70. letech minulého století počítalo na výstavbu univerzitního kampusu. V roce 1993 pak byla v architektonických plánech města stavba Matematickofyzikální fakulty a humanitních fakult. Škola však tehdy na realizaci neměla peníze. V sousedství vily Milada je i chátrající menza. Tu chce škola zrekonstruovat na nové sídlo Fakulty humanitních studií. "Univerzita Karlova se po předání seznámí se stavem objektů a pozemků a rozhodne o dalších krocích," sdělil mluvčí školy Hájek.

Vila Milada byla opuštěna v roce 1988. Objekt chátral a od roku 1997 jej obývali squateři. Často zde pořádali různé koncerty a další akce. Protože si však prý lidé z okolních domů stěžovali na hluk a nepořádek, nechal loni vlastník nemovitost vyklidit. Vila Miluška se nachází asi 200 až 300 metrů od Milady.








Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:04

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze