Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Lidice pro 21. století již popáté

Lidice pro 21. století již popáté

02.02.2010, autor: LUDMILA KOULOVÁ


Lidice - Památník Lidice, Vojenský historický ústav Praha a Filozofická fakulta Univerzity Karlovy vyhlásily pátý ročník vědomostní soutěže Lidice pro 21. století. Je určená žákům z celého světa.


Cíl soutěže


"Cílem soutěže je přispět k uchování památky obyvatel obce Lidice zavražděných nacisty v roce 1942 a k prohlubování znalostí dětí o historických událostech vztahujících se ke druhé světové válce a k nacistickým totalitním režimům ve světě ve 20. století," uvedl ředitel Památníku Lidice Milouš Červencl.

Soutěž se uskutečňuje prostřednictvím internetu, je rozdělena do dvou věkových kategorií:10 - 14 let a 15 - 19 let. Žáci mohou soutěžit v jednom ze čtyř jazyků: v češtině, angličtině, němčině nebo ruštině.


Jak se přihlásit


Pro účast v prvním kole soutěže je nutné se nejprve zaregistrovat na stránkách soutěže www.lidice21.cz. Na stejných stránkách se každému zaregistrovanému soutěžícímu zpřístupní vědomostní test a téma literární práce. "Téma vyhlašuje porota a soutěžící ho mohou zpracovávat v libovolném literárním žánru. Na základě vyhodnocení vědomostních testů a dodržení formálních pravidel stanovených pro literární práci (téma, rozsah) postupuje do druhého (finálového) kola 21 soutěžících z každé věkové kategorie," informovali organizátoři.

V druhém soutěžním kole jsou hodnoceny výsledky druhého - finálového vědomostního testu a obsahová a literární úroveň literárních prací finalistů. Porotu soutěže tvoří historikové, pedagogové, literáti i pamětníci.


Soutěž pro školy


Do soutěže se mohou zaregistrovat také školy. Každá zaregistrovaná škola je automaticky zařazena do klání O nejaktivnější školu. Ta s nejvyšším počtem přihlášených žáků v poměru k počtu žáků na škole získá odměnu v podobě hrazené dopravy na slavnostní vyhlášení vítězů soutěže a občerstvení pro žáky. Pro další školy s vysokým počtem účastníků jsou připraveny publikace vydané Památníkem Lidice.






Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:01

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze