Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Kde se učit

Kde se učit

03.02.2010, autor: efr


Jestli se hlásíte na školu, kde berou ohled na výsledky zkoušek SCIO, možná se budete učit jen sami u internetu. Jestli ne, choďte do kurzu.

Kurzy pořádané VŠ Výhody: Odborníci na vzdělávání se shodují, že nejlépe vás připraví kurzy pořádané fakultou, na kterou se budete hlásit. Takové kurzy vám totiž nejlépe ukážou, na jaké učivo se máte soustředit. Pedagogové vám poradí, jakou formou přijímačky probíhají, jak budou například formulovány otázky, na které oblasti se máte konkrétně zaměřit, na co si dát pozor. Absolventy kurzu by pak u přijímaček nemělo nic zaskočit. Nevýhoda: Někdy vzdálenost.

Příklady: * Farmaceutická fakulta UK v Hradci Králové, přípravné kurzy 6. a 20. 2. a 6., 20. a 27. 3. Výuka od 9 do 14 hodin, cena 2 400 Kč.

* Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ČVUT, kurzy bezplatné. Na kurz z matematiky a fyziky se nemusíte ani hlásit. Kurz 9. a 23. února, 9. března a 6. dubna. Agentury Výhody: Kromě psaní testů nanečisto zahrnuje i simulaci ústních zkoušek - vyzkoušíte si sedět před komisí a rozmlouvat o odborné literatuře, o vaší motivaci a absolvujete rozhovor v cizím jazyce.

Nevýhoda: O něco vyšší cena. Příklady: * Agentura Amos, kurz zaměřený na studium společenských věd, jednou za čtrnáct dnů v neděli od 9 do 14.30 hodin. Od 7. února do 23. května. Cena 4 990 Kč.

* Agentura Tutor, kurz Příprava na Národní srovnávací zkoušky (SCIO) - obecné studijní předpoklady. Od 13. 2. do 27. 3. každou druhou sobotu. Cena 1 599 Kč, v Praze, Plzni, Ústí nad Labem, Hradci Králové, Českých Budějovicích, Brně a Ostravě.

* Aletop, přípravný kurz na filozofické fakulty (včetne SCIO). Kurz v Praze a Plzni. Cena 3 490 Kč, 64 vyučovacích hodin, jednou za čtrnáct dní v sobotu. Od 13. února.







Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:02

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze