Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Jen pět dní mají studenti na podání přihlášky na vysokou školu

Jen pět dní mají studenti na podání přihlášky na vysokou školu



24. 2. 2010, autor: (klb), (kbr)


Posledních pět dní zbývá uchazečům o studium na vysokou školu, aby poslali přihlášky k přijímacímu řízení. Termín podání přihlášky na všech veřejných vysokých školách a univerzitách končí v neděli 28. února. Pouze soukromé vysoké školy vypisují termíny až na jaře, nebo i po letních prázdninách.


Některé obory na univerzitách a vysokých školách ale ještě čekají na akreditaci a je tedy možné se na vysokou školu přihlásit až po nedělním termínu. Je tomu tak i na pražské Karlově univerzitě.


"Čekáme na akreditaci těchto studijních oborů a programů akreditační komisí. Z minulých let z našich zkušeností mohu říct, že potom přibližně přijímací řízení probíhají v průběhu pozdějšího léta a podání přihlášek pro tyto dodatečné přijímací zkoušky probíhá do konce dubna, ale tato informace bude ještě upřesněna minimálně na našich webových stránkách," řekl Radiožurnálu Václav Hájek z rektorátu univerzity.


Univerzita ale podle něj doporučuje přihlášku poslat už v pátek. "Samozřejmě záleží na poštovním razítku termínu podání. Takže doporučujeme nenechávat na poslední chvíli a raději odesílat přihlášky 26. února, tedy v pátek," upozornil.


Poslední únorový den k podání přihlášky platí i pro Univerzitu Hradec králové, jak Radiožurnálu potvrdil kancléř univerzity Ondřej Tikovský. Ovšem ani tam to neznamená, že by to byla jediná možnost.


"Ze zkušenosti víme, že v průběhu roku patrně vyhlásíme u některých úzkoprofilových oborů druhé kolo přijímacího řízení. Stává se tak zpravidla v období letních nebo akademických prázdnin. Případně se nám může stát, že získáme akreditaci u některých nových oborů. Takže ti, kteří nestihli, se nemusejí bát, že by 28. únor byl jediným termínem," uvedl.


Například na Masarykově univerzitě mohou žádost o studium uchazeči podat pouze elektronicky. Zde záleží na hodině, kdy přihlášku uchazeč odešle. Nejpozději ale do nedělní půlnoci.
















Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:07

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze