Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Galerie vítězů: Nejlépe hodnocené fakulty

Galerie vítězů: Nejlépe hodnocené fakulty

15.2.2010 | rubrika: Vysoké školy | strana: 2



Medicína


2. lékařská fakulta univerzity karlovy v Praze HN pro žebříček porovnávaly osm medicínských fakult.

Srovnání stejně jako loni vyhrála 2. LF UK. Tato lékařská fakulta sídlí v nemocnici v pražském Motole, kde mají studenti většinu praxe. Děkanem školy je Ondřej Hrušák, který se věnuje dětské hematologii a onkologii. V současnosti tu mají 956 studentů oboru Všeobecné lékařství. Fakulta přijímá pouze 13 procent přihlášených.


Strojírenství


fakulta strojní Čvut v Praze Strojírenství se na ČVUT vyučuje už od roku 1864. V současnosti mají 1373 posluchačů, kteří studují obory jako Dopravní a manipulační technika, Energetické stroje a zařízení, Letadlová technika či Strojírenská technologie a management. FS ČVUT přijímá tři čtvrtiny přihlášených. Fakulta spolupracuje s řadou podniků. Loni se FS ČVUT v žebříčku dělila o první místo s Fakultou strojní VUT v Brně. Ekonomie


InstItut ekonomIckých studIí FsV uk V Praze IES je největším z pěti institutů pražské Fakulty sociálních věd. Kromě ekonomie se na FSV vyučuje ještě sociologie, politologie, žurnalistika a teritoriální studia. IES má v současnosti 619 studentů zahrnující bakaláře, magistry i doktorandy.

Škola spolupracuje se 40 zahraničními univerzitami.

Škola nabízí postgraduální studium v angličtině.

Do loňského žebříčku IES zařazený nebyl.


Právo


PráVnIcká Fakulta unIVerzIty karloVy V Praze PF UK je největší ze čtyř českých právnických fakult.

V současnosti zde studuje 4669 lidí. O studium práv je v Česku velký zájem – například PF UK přijímá jen necelou pětinu přihlášených. Ze všech čtyř právnických fakult nabízí ta pražská nejširší nabídku odborných předmětů vyučovaných v cizím jazyce. V žebříčku HN se PF UK umístila na prvním místě, stejně jako loni.


Informatika


matematickofyzikální Fakulta uk V Praze Na pražském „Matfyzu“ nyní studuje 1401 lidí. Polovina se věnuje informatickým oborům, zbytek matematice a fyzice. V loňském žebříčku HN se „Matfyz“ umístil na druhém místě.


Sociologie


Fakulta socIálních studIí mu V Brně Brněnská sociologie vyhrála žebříček HN v tomto oboru již potřetí. Letos ovládla skoro všechny hodnocené kategorie. Brněnští studenti sociologie mají například ze všech sledovaných škol nejvyšší šanci na absolvování zahraniční stáže. Sociologii nyní na FSS MU studuje 885 lidí.


Psychologie


Fakulta socIálních studIí mu V Brně Kromě sociologie letos brněnská FSS vyhrála i v psychologii. FSS žebříček HN v psychologii vedla i loni. Obor tu nyní studuje 646 lidí. Škola loni přijala necelou desetinu uchazečů.


Architektura


Fakulta archItektury ČVut V Praze Největší česká fakulta architektury letos vyhrála v konkurenci šesti škol. Na prvním místě se umístila i loni. Na povolání architekta se nyní na FA ČVUT připravuje 1488 lidí.

Tento atraktivní obor se tu dá studovat v bakalářském, magisterském i doktorském stupni. Škola loni přijala necelou polovinu přihlášených. Na zahraniční stáž vycestovala skoro desetina studentů. FA na ČVUT vznikla v roce 1976, její kořeny sahají do roku 1707.


Chemie


PřírodoVědecká Fakulta uk Chemie vyučovaná na Přírodovědecké fakultě UK letos vyhrála v konkurenci osmi škol. Loni ve srovnání chyběla. Na UK nyní různé chemické obory (Chemie, Biochemie, Speciální chemicko-biologické obory) studuje 766 lidí. Pražská přírodověda vyhrála zejména ve vědě, ve které získala nejvíce bodů ze všech hodnocených škol. Přijímací zkoušky na ní úspěšně složí necelé dvě třetiny uchazečů.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 22:05

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze