Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Lidovci chtějí dvě kategorie univerzit

Lidovci chtějí dvě kategorie univerzit

11.01.2010, autor: čtk

PRAHA KDU-ČSL chce do konce volebního období prosadit rozdělení vysokých škol do dvou kategorií. Vstupenkou na ty vyšší kategorie by podle lidovců měla být státní maturita. Předseda KDU-ČSL Cyril Svoboda to včera řekl v pořadu Partie televize Prima.

"Mohli bychom udělat dělení na vysokých školách na vysoké školy vědeckovýzkumné a na ostatní vysoké školy," řekl Svoboda. "Chceme, aby vysoké školy kategorie A dostaly více peněz. Musí se už konečně udělat tento radikální krok," doplnil. Rozhodnutí je podle něj možné přijmout okamžitě, protože stát vysoké školy monitoruje už dlouho a "nic nového nevyzkoumáme". Vzdělání v Česku zvýšíte jenom tehdy, když vytvoříte elitní školství v dobrém slova smyslu, které bude skutečně elitní v nárocích," tvrdí Svoboda.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:57

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze