Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Přípravné kurzy mohou výrazně pomoci

Přípravné kurzy mohou výrazně pomoci

14.01.2010, autor: (mak)

Plzeň - Pokud nechtějí uchazeči o studium na vysoké škole nechat nic náhodě, mohou se přihlásit do přípravných kurzů.

Kurz uvítají například zájemci o fakultu zdravotnických studií. "Přípravný kurz je určen pro uchazeče o fakulty zdravotnických studií, a to pro nelékařské studijní obory fyzioterapie, ergoterapie, všeobecná sestra, porodní asistentka, radiologický asistent, ochrana veřejného zdraví a zdravotnický záchranář. Přednášky jsou vytvořeny především pro ty studenty, kteří na střední škole neměli dostatečný počet hodin biologie," vysvětlila Jana Ajglová, proděkanka fakulty zdravotnických studií.

Nasbírané body k dobrou Kapacita kurzu o šesti přednáškových blocích je 344 míst a stojí tři tisíce korun. Svědomití učastníci závěrečného testu na kurzu pak mohou dostat bonusové body, které se jim přičtou k přijímacím testům.

Otevřen bude i přípravný kurz pro studium všeobecného lékařství a zubního lékařství na plzeňské Lékařské fakultě Karlovy univerzity. "Přípravný kurz se uskuteční ve velké posluchárně v Procháskově ústavu v Plzni," sdělil proděkan lékařské fakulty Antonín Zicha a připomněl, že začátek výuky je 13. února. Kurz stojí čtyři tisíce korun a je možné ho absolvovat také po internetu, cena kurzu je pak stejná. Uchazeč má možnost navštěvovat oba kurzy, celková cena je potom pět tisíc korun.

Na filozofické fakultě pak funguje systém takzvaných testů nanečisto. "Uchazečům o bakalářské studium nabízí fakulta možnost ověřit si znalosti v testu nanečisto, který se bude obsahovým zaměřením, náročností otázek, strukturou i způsobem řešení shodovat s testem, který bude uchazeč řešit při vlastní přijímací zkoušce. Konkrétní otázky budou samozřejmě odlišné," vysvětlil proděkan Ivan Koutecký a upřesnil, že účastníkům ukáží správná řešení, doporučí jim literaturu pro přípravu a proberou s nimu tematické okruhy testu.






Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:58

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze