Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Nadějní ekonomové byli oceněni

Nadějní ekonomové byli oceněni

7.1.2010, rubrika: Lidé, strana: 19, autor: (eko)



SOUTĚŽ MLADÝ EKONOM


František Kopřiva a Tomáš Havránek. Jména, která by si čtenáři ekonomických periodik měli zapamatovat. Jejich nositelé totiž byli na konci loňského roku oceněni Českou společností ekonomickou (ČSE), jež pošestnácté vyhlásila vítěze soutěží Mladý ekonom roku a Cena Karla Engliše.

Komise expertů z řad představenstva ČSE, zahrnující jak renomované české akademiky, tak ekonomy působící ve státní i soukromé sféře, v soutěži posuzuje původní ekonomické stati.

Cenu Karla Engliše za nejlepší práci s implikacemi pro českou hospodářskou politiku, jejímž mediálním partnerem je týdeník Ekonom, si odnesl doktorand Institutu ekonomických studií Fakulty sociálních věd UK Tomáš Havránek (na snímku). Ve své práci se zabýval dopadem zavedení společné měny na obchodní výměnu mezi členskými zeměmi měnové unie, přičemž důraz kladl na euro.

Cenu Mladý ekonom roku získal student doktorského programu CERGE-EI UK František Kopřiva, jenž analyzoval chování sázejících na největší mezinárodní on-line burze sázek. Cílem jeho práce bylo bližší pochopení jednoho ze základních kamenů ekonomické teorie - rozhodování lidí v podmínkách nejistoty a jejich přístup k riziku.

Čestné uznání pro ekonoma do 25 let věku obdržel Jakub Matějů, studující prvním rokem doktorský program CERGE-EI UK. Ten se ve své práci snažil odpovědět na otázku, jak centrální banky nastavují své inflační cíle.


***


Kam to dopracovali


(někteří vítězové soutěže Mladý ekonom roku) 2001 Helena Horská, analytička Raiffeisenbank 1999 Mojmír Hampl, viceguvernér České národní banky 1998 Viktor Kotlán, hlavní stratég finančních trhů České spořitelny Marek Mora, náměstek ministra pro evropské záležitosti 1995 Jan Frait, vedoucí týmu finanční stability ČNB, bývalý člen bankovní rady ČNB



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:57

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze