Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Káhira a islámská architektura v Karolinu

Káhira a islámská architektura v Karolinu

7.1.2010, rubrika: Kultura, strana: 8, autor: (kč)



Výstava v pražském Karolinu nazvaná Káhira – skrytý půvab islámské architektury připomíná 50. výročí otevření káhirského pracoviště Českého egyptologického ústavu FF UK.

Působivé velkoformátové černobílé fotografie Jana Brodského přibližují architektonické bohatství města, které často zůstává turistům skryto.

Káhiru je přitom obrovskou pokladnicí islámské středověké architektury, protože na rozdíl od jiných islámských metropolí nebyla nikdy zničena vpádem cizích vojsk.

Výstavu doprovází bohatě ilustrovaná publikace Káhira, architektura a umění islámského velkoměsta autorů Štěpána Macháčka, Hany Novákové, Hany Benešovské a fotografa Jana Brodského. Výstava, připravená Hanou Benešovskou, je v pražském Karolinu do 17. ledna, denně od 10 do 18 hod a vstup je zdarma.



Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:57

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze