Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Místo přijímaček maturita. Možná i z matematiky

Místo přijímaček maturita. Možná i z matematiky

21.01.2010, autor: (wall)

Praha - Už za několik let by se studenti, kteří končí na střední a míří na vysokou školu,mohli stresovat jen jednou. Místo závěrečné středoškolské zkoušky a pak ještě přijímaček by stačilo udělat dobře státní maturitu. Některé vysoké školy totiž uvažují o tom, že by k jejím výsledkům při přijímání přihlížely, či dokonce přijímačky vypustily.

"Ale je samozřejmě nutné jasně stanovit kritéria, na kolik musí student maturitu udělat," popsal šéf projektu státních maturit (CERMAT) Pavel Zelený. Včera se kvůli tomu sešli zástupci vysokých škol s ministerstvem školství a s premiérem Janem Fischerem. "Mělo by to přinést pozitiva nejen studentům, ale také vysokým školám, kterým by ubyla administrativa," uvedl premiér. Někde však jen maturita zdaleka stačit nebude. "Klademe a budeme klást velký důraz na výraznější poznatkovou přípravu našich uchazečů, z tohoto důvodu nepředpokládám, že se státní maturita může stát náhradou přijímacího řízení na naší fakultě," ví už teď děkan Filozofické fakulty Univerzity Karlovy Michal Stehlík. Podle něj by se k maturitě spíše jen přihlíželo. "To předpokládá kvalitně připravenou státní maturitu," dodal.

Ministryně školství Miroslava Kopicová rovněž doporučuje, aby se vrátila povinná maturita z matematiky. "Student, který jde na střední školu, ví, že tento předmět je povinný," hájí nápad. V tomto volebním období však změnu prosazovat nebude.




Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:59

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 4.07 2024 11:35 , © Univerzita Karlova v Praze