Testovací web


  Rychlé vyhledávání


       Slunce vychází, rada pracuje!

Slunce vychází, rada pracuje!


Radka Wallerová, 20.01.2010



Nestihla jsem v pondělí tiskovku ministerstva školství, na které se mělo mluvit o reformě vysokých škol. Tedy mluvit...

ono se o ní mluví už dlouho. Spíše by bylo načase přijít s něčím konkrétnějším, aby bylo jasné, co budoucí vysokoškoláky za pár let může čekat.

Neznámých je hodně - namátkou změna struktury vysokých škol, porovnávání jejich kvality, školné.


Měla jsem výčitky, že jsem kvůli shánění informací do článku o něčem jiném prošvihla zásadní setkání, na které mě z ministerstva zvali už týden dopředu. Proto jsem zvědavě a zároveň trochu s obavami otvírala odkaz, který včera ráno dorazil mailem z ministerstva s tím, že jde o shrnutí oné tiskovky. Jenže za ohromujícím titulkem "Rada pro reformu vysokoškolského vzdělávání pracuje" následoval podobně nekonkrétní článek, v němž se trochu vágně slibovalo určení priorit, kterými se bude zabývat příští vláda. Trochu mi to připomnělo dětinské "až naprší a uschne". Vina zdaleka nepadá jen na tohle osazenstvo ministerstva, ale není přešlapování kolem reformy už příliš?





Tento dokument ..    

Kontaktní osoba
pro tento dokument:


 

 

Tento dokument
ke stažení:


     ve formátu PDF
     ve formátu TXT

 

Poslední změna:

28.06 2014 21:59

 


         
 

Pro zájemce o studium pořádá UK v týdnu od 13. do 17. února Informační týden. Webové stránky usnadní zájemcům orientaci v nabídce studia i podmínkách přijímacího řízení.

 

Komentáře a dotazy zasílejte z kontaktního formuláře, Poslední aktualizace : 30.07 2024 21:08 , © Univerzita Karlova v Praze